מנטורינג למנהלי.ות משאבי אנוש - כן או לא?
- עינת
- 20 במרץ 2024
- זמן קריאה 1 דקות
אומרים שהסנדלר הולך יחף...
לפני שנים רבות, כשהייתי מנהלת משאבי אנוש צעירה (בת 30) בתפקיד הראשון שלי כסמנכ"לית וחברת הנהלה, הרגשתי בודדה בצמרת. הייתי האישה היחידה בצוות הנהלה גברי, וגם הצעירה ביותר בפער, לעומת שאר חברי צוות ההנהלה. ואם זה לא מספיק - אז אני אמורה להיות היועצת של המנכ"ל, שהוא גם המנהל שלי (-:
פוזיציה מאתגרת מאוד לכל הדעות.
לשמחתי, הבנתי די מהר שעזרה מקצועית חיצונית יכולה לעזור לי להתמודד עם הסיטואציה בצורה מיטבית.
וכך מצאתי את עצמי לוקחת לי עזרה מאחורי הקלעים, מנטורית שתלווה אותי בדילמות ותתמוך בי מאחורי הקלעים.
היום בדיעבד, אני יודעת להגיד שזו אחת ההחלטות החשובות שלקחתי בחיי המקצועיים שעזרו לי מאוד לבנות את הביטחון המקצועי שלי בעצמי לאורך הדרך.
כיום, כשאני בעצמי מנטורית למנהלות ומנהלי משאבי אנוש, אני יודעת לומר שמנטורינג הוא פלטפורמה מצוינת להתפתחות אישית ולצמיחה מקצועית וניהולית.
אז מה ניתן לקבל מתהליך מנטורינג מוצלח?
# הדרכה, ליווי ופיתוח מקצועי: תמיכה בבניית תכנית עבודה, בקבלת החלטות, בהובלת תהליכים, קבלת כלים ושיטות , ייעוץ בפתרון בעיות או בניהול סיטואציות מורכבות, וכל זה מתוך מקום של שיתוף בניסיון ובידע המצטבר של המנטור.
# נקודת מבט חיצונית ואובייקטיבית על סיטואציה ארגונית, קונפליקטים ואתגרים, ועל התנהלות מנהל.ת משאבי האנוש - מה שיכול לעזור לראות דברים בראיה אחרת ולפתור בעיות באופן יעיל.
# התפתחות אישית - תמיכה בדילמות אישיות, פיתוח יכולות ניהול.
# מקור תמיכה, חיזוק והשראה בתקופות מאתגרות מקצועית ואישית ומקור למתן משוב בונה.
# מיצוב בארגון ובהנהלה, ופיתוח חשיבה אסטרטגית.
כל אלה יכולים לסייע למנהל.ת משאבי אנוש להתפתח ולצמוח בתפקיד, להתמודד עם אתגרים, להגיע להישגים ולהצלחה מקסימלית במקום העבודה.

Comments