מה הופך מנהל למנהל טוב?
- עינת
- 5 בינו׳ 2021
- זמן קריאה 3 דקות
עודכן: 29 בינו׳ 2024
גוגל חקרו לאורך מספר שנים מה הופך מנהל למנהל טוב, ומצאו שמספר תכונות והתנהגויות הן אלו שמייצרות הבדל. במאמר זה אשתף מנסיוני, כיצד מנהלים יכולים לפתח וליישם את המיומנויות הנ"ל.
1. מנהל טוב הוא מאמן טוב
כוחו של מנהל - מאמן הוא ביכולתו לשאול את השאלות הנכונות, ולאו דווקא לספק תשובות ופתרונות. כל שאלה / דילמה היא הזדמנות לייצר למידה. מנהל מאמן הוא "מנהל לא יודע", כלומר זה שיעודד את העובדים שלו להציע פתרונות ולהתנסות. כך העובדים לומדים ומתנסים ומפתחים את יכולותיהם ללא תלות במנהל שלהם.
2. מוביל צוות ולא מתעסק בניהול המשימות היומיומי (מיקרומנג'מנט)
עובדים ממש לא אוהבים שהמנהל שלהם מסביר להם כיצד לעשות את העבודה שלהם. הם רוצים להבין מהמנהל שלהם מה היעד, מה המטרה - ואת הדרך לשם הם רוצים לעשות בעצמם, בעצמאות תוך לקיחת אחריות. מנהל טוב יגדיר את היעד ("המה?") ואת לוחות הזמנים, ולא יגדיר את ה"איך" - כלומר יתן לעובדים שלו מספיק חופש כדי לעשות את מה שהם יודעים לעשות בצורה הטובה ביותר ולהיות יצירתיים. כמו כן, מנהל ידאג שלעובדיו יהיו את הכלים שיאפשרו להם להשיג את מטרותיהם, וידאג לפתח את כישוריהם ויכולותיהם.
3. מראה אכפתיות כלפי סביבת העבודה, הרווחה וההצלחה של העובד
מנהל טוב צריך להתעניין באופן כן ואמיתי בעובד שלו, ברצונותיו, בקשיים איתם מתמודד ובמה שעובר עליו בכל המישורים, כולל גם במישור האישי. זוהי הדרך לבנות אמון ולאפשר לעובד לחוש בטחון ולהעז, לקחת סיכונים, לנסות דברים חדשים, להציע רעיונות, לשתף בקשיים שלו, לבקש עזרה ולשאול שאלות.
4. פרודוקטיבי, פרואקטיבי ומכוון תוצאות
מנהל טוב יודע להוציא מהעובדים שלו תפוקות ותוצאות גם אם העובדים שלו לא האמינו שהם מסוגלים. מנהל טוב יאתגר את העובדים שלו, יציב להם מטרות מאתגרות (אם כי לא מתסכלות מידי) וכך יניע את הצוותים שלו למימוש מלוא הפוטנציאל שלהם. אנשים אוהבים לחוש מאותגרים, לעבוד קשה ולכבוש יעדים, ואז תחושת ההצלחה היא בעיצומה, הרבה יותר מאשר אם היעדים הם פשוטים וטרויאלים להשגה.
מנהל טוב יגדיר מטרות ומדדים למדידת הצלחה, וינהל שגרת מעקב אחרי העמידה ביעדים.
5. מקשיב ומשתף מידע
מנהל טוב ישקיע את זמנו בהקשבה, יאסוף מידע, יעמיק את הבנתו, יחלוק וישתף את המידע עם הצוות ויאפשר שקיפות מירבית. כמו כן מנהל טוב יספק משובים תכופים לעובדיו, הן משובים טובים והן משובים לשיפור לטובת למידה. בשגרת העבודה השבועית יתן המנהל משוב שוטף, במועד קרוב לאירוע, על מנת לאפשר למידה מיטבית.
6. תומך בפיתוח קריירה
מנהל טוב ישקיע בהתפתחות העובדים שלו, יזום שיח עם העובדים על שאיפות ההתפתחות שלהם ויספק להם את הכלים להתפתח לאורך זמן. הוא יאפשר לעובדים שלו להתפתח בתוך הארגון מתוך כוונה אמיתית להתפתחות האישית שלהם כמו גם לטובת התפתחות הארגון.
7. יש לו חזון ואסטרטגיה לצוות שלו
מנהל טוב בונה אסטרטגיה לצוות שלו, תכנית טווח ארוך, מגדיר מטרות ומשתף את חברי הצוות בתכניות וביעדים, על מנת לייצר כיוון משותף לכולם.
8. משמש כיועץ
למנהל טוב תהיה ראיה כללית על הנעשה בצוות וידע איך לייעץ לעובדים השונים. כאשר הוא יגיע לצוות חדש הוא קודם כל יתבונן בצוות, ילמד את העבודה, את תהליכי העבודה, את דפוסי התקשורת ואז לאט לאט יתחיל להיות חלק מהצוות, תוך הבאת תובנות משלו לטובת שינוי ושיפור.
9. משתף פעולה עם צוותים אחרים בחברה
מנהל טוב הוא שחקן צוות שיודע להתנהל בתוך העולם הארגוני הרחב, ולא רק בתוך הטריטוריה המקצועית שלו. הוא רואה את הממשקים שלו ואת הצוותים האחרים בארגון כלקוחות או כגורמים לשיתוף פעולה. הוא מבין ששיתופי פעולה הם הכרחיים בחברה ולכן יצור כמה שיותר שיתופי פעולה ואינטראקציות עם צוותים אחרים. מנהל טוב יקפיד על תקשורת קבועה עם הצוותים האחרים איתם נדרש לשתף פעולה.
10. יודע לקבל החלטות
מנהל נדרש לעיתים לקבל החלטות קשות, אך לא פחות חשוב - עליו לוודא שכולם מבינים מה עומד מאחורי ההחלטות האלה.

Comments