כשסגנון הניהול שלי לא פוגש את הצוות שלי...
- עינת
- 28 במרץ 2024
- זמן קריאה 2 דקות
לעיתים כמנהל.ת, הדרך נראית לי ברורה, ובכל זאת משהו לא עובד טוב עם הצוות שלי.
מכירים את זה ש "אני עושה כל מה שאני יכול בהתחשבות והליכה לקראת הצוות שלי, ומשהו שם לא עובר טוב"?
קודם כל, אם זה המצב - חשוב לטפל במצב באופן מהיר ויעיל.
קבלו כמה המלצות פרקטיות לביצוע:
1. בצעו הערכה עצמית: מומלץ לבחון את סגנון הניהול ומגוון ההתנהגויות שלך. האם יש סיבות נראות לעין שעשויות להסביר את אי-שביעות הרצון של חברי הצוות? במידת האפשר - כדאי לבקש משוב כן מהצוות באופן ישיר או אנונימי, כדי לאפשר לך להתייחס למה שיעלה.
2. תקשורת פתוחה: ניתן להזמין את הצוות לשיחה פתוחה, כדי להבין מה מפריע להם. חשוב ליצור סביבת עבודה בטוחה ופתוחה שבה חברי הצוות מרגישים נח להביע את דעותיהם. בפגישה כזו מומלץ לשמור על הקשבה, ללא מגננה, ולהתעניין באמת בהבנת נקודות המבט של הצוות.
3. התאמת הגישה שלך: בהתבסס על המשוב שקיבלת, רצוי לגלות גמישות ונכונות להתאים את סגנון הניהול שלך ככל שנדרש. זה עשוי לכלול שינוי של סגנון התקשורת שלך, תהליכי קבלת ההחלטות או הגישה שלך לפתרון קונפליקטים.
4. הגדרת ציפיות ברורות: כדאי לוודא שהצוות מבין את הציפיות שלך לגבי תפקידם ותחומי האחריות שלהם. חשוב להגדיר חזון ומטרות לצוות, להקפיד על עדכונים רציפים של הצוות על דברים שקורים בצוות ובחברה. תקשורת אפקטיבית ותיאום ציפיות ברור מקדמים את הצוות להשגת המטרות.
5. העצמת הצוות: עידוד אוטונומיה והעצמת חברי הצוות שלך על ידי האצלת משימות ואחריות באופן אפקטיבי. עידוד הצוות לקבל החלטות ולקיחת אחריות על עבודתם משפרים את המוטיבציה שלהם ומחזקים את הקשר בין חברי הצוות.
6. מתן תמיכה ומשאבים: חשוב לוודא שיש לצוות את המשאבים, ההכשרות והתמיכה הדרושים כדי לבצע את עבודתם ביעילות, ולתת מענה לפערים ולאתגרים במידת הצורך. המחויבות הניהולית שלך להצלחת הצוות תחזק אצלם את האמונה שלהם בהצלחתם.
7. הובלה מתוך דוגמא אישית: אופן ההתנהלות שלך מהווה דוגמא להתנהגות ולגישה אותה תרצו לקבל מהצוות ולכן חשוב להציג אחריות ומקצועיות לאורך כל הדרך. התנהגותך קובעת את הטון לתרבות ולערכים בצוות.
8. קבלת משוב שוטף: קבלת משוב מהצוות שלך על בסיס קבוע יעזור לאמוד את שביעות הרצון שלהם ולזהות תחומים לשיפור. רצוי לעודד תקשורת פתוחה ולהיות קשובים לבקשות הצוות, כדי ללמוד כיצד תוכלו לתמוך ולהוביל את הצוות בצורה טובה יותר.
זיכרו שבניית צוות מנצח, חזק ואפקטיבי דורשת מאמץ ומחויבות מתמשכים.
על ידי התייחסות אקטיבית לבעיות שהצוות מציף וביצוע התאמות לסגנון הניהול שלכם, ניתן לטפח סביבת עבודה חיובית ופרודוקטיבית שבה חברי הצוות מרגישים מוערכים, ויש להם מוטיבציה להצליח.

Comments